Tycho Brahes

Ikonisk fastighet

Tycho Brahes gata 1-30, Göteborg

Byggnadsbolaget förvärvade fastigheten på 1980-talet. Den består av en hel gata och är belägen på Bergsjöns bergsplatå med en fantastisk utsikt som når ända till Göteborgs hamninlopp. Fastigheten är utformad för att skapa en sammanhållen och funktionell miljö och de stora vardagsrumsfönstren ger fin kontakt med den bohuslänska naturen och dess imponerande vyer.

Storlek: 1 – 4 rum & kök
Hyra: ca 4.400 – 11.400 kr/månad
Antal våningar: 5
Hiss: Ja vissa trapphus
Balkong/uteplats: Ja merparten
Tele2-hus: Ja
Värme/varmvatten ingår: Ja
Förråd ingår: Ja
Elektroniskt portlås: Ja
Parkering: Ja kan hyras
Garage: Ja kan hyras
El ingår: Nej
Naturnära & lugnt område

Barnvänligt boende med enastående utsikt

Bergsjön är känt för sina omfattande strövområden med utmärkta vandringsleder. En fin badsjö vid namn ”Bergsjön” finns också i närområdet, där man har hittat fornlämningar från stenåldern. Det betyder att människor har bott här i ungefär 4000 år.

Tycho Brahes gata är mycket barnvänligt. Det finns flera lekplatser och grönytor på gårdarna. Flertalet av lägenheterna har balkong eller uteplats.

En kvartersbutik finns i fastigheten på Tycho Brahes gata 9.

Boendeinformation

Fastigheten uppgraderas successivt.

Gemensamma tvättstugor
Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och elektroniskt passer-/bokningssystem. Ett antal lägenheter är förberedda för tvättmaskin och torktumlare.

Lägenhetsförråd
Till varje lägenhet hör ett förråd med Troaxgaller.

Parkering
I anslutning till fastigheterna finns parkeringshus med elektroniskt låssystem. Parkeringshuset totalrenoverades under 2020-talet. Besöksparkering finns.

Fastighetsskötare
Fastighetsskötaren har sin expedition på området i det ’Blå huset’ vid Tycho Brahes gata 24.
Expeditionstid samt telefontid; se vår hyresgästinformation. Fastighetsskötare finns på området alla vardagar mellan kl. 07.00 -16.00.

Kommunikationer
Spårvagnshållplats finns strax intill området med bekväma direktlinjer till centrala Göteborg. Även bussförbindelse finns direkt till Tycho Brahes gata.

Mer om området

Bergsjön är en mångsidig stadsdel belägen i nordöstra delen av Göteborg. Området är känt för sina grönområden, vilket ger invånarna gott om möjligheter att njuta av naturen. Den stora sjön med samma namn, Bergsjön, är en högt belägen skogssjö med fina klippstränder, bryggor och hopptorn. Det är även en populär plats för promenader och jogging under hela året.

Bergsjön har ett varierat utbud av bostäder, mestadels bestående av lägenheter och radhus. Det finns också några äldre villor i området. Infrastrukturen i området är välutbyggd med goda kommunikationsmöjligheter. Det finns flera buss- och spårvagnslinjer som gör det enkelt att ta sig till centrala Göteborg och andra delar av Göteborgsområdet. För dem som föredrar att ha bil finns det gott om parkeringsmöjligheter.

Bergsjön erbjuder också bekvämligheter och service för dem som bor här. Det finns flera mataffärer, apotek, restauranger och andra butiker inom bekvämt avstånd. Det finns även ett bibliotek och en vårdcentral.

För familjer med barn finns det flera grundskolor och förskolor i området. Bergsjön erbjuder en attraktiv boendemiljö.

Karta

Lediga lokaler

Söker du efter en lokal?

Lediga lägenheter

Söker du efter en bostad?

För hyresgäster

Information för dig som hyresgäst.