Karl Johansgatan

Bra läge i Majorna

Karl Johansgatan 29

På Karl Johansgatan 29 i Majorna, Göteborg, erbjuder vi charmiga och inspirerande lokaler som sträcker sig över en yta på cirka 4 300 kvadratmeter. Denna fastighet har blivit populär bland företag som söker en plats att kalla sitt eget, särskilt för dem som behöver en ateljé eller en butik.

En pärla i Göteborg

Fin fastighet med många möjligheter

Byggnadsbolaget Curt Lundal & Co AB / Blockbyggarna AB förvärvade fastigheten under 1990-talet. En omfattande renovering av tak, fasader och fönsterbyten gjordes under 2020-talet. Den centrala placeringen av fastigheten är en av de faktorer som bidrar till dess popularitet, men det är också den prisvärda hyran som lockar många. För de som älskar att själva skapa och anpassa sin arbetsplats är lokalerna på Karl Johansgatan 29 ett utmärkt alternativ. Här finns möjligheter att bygga och forma sin drömarbetsplats.

Goda kommunikationer med spårvagnshållplats precis utanför, många cykelbanor åt alla väderstreck. Det är värt att nämna att en stor lokal på bottenplan hyrs av den välkända gymkedjan Nordic Wellness. Detta ger en dynamisk mix av olika verksamheter inom samma byggnad och skapar en livlig och produktiv atmosfär för alla som besöker eller arbetar i fastigheten.

Vi är stolta över att kunna erbjuda dessa ljusa, rustika lokaler med stora fönster, högt i tak med s.k. industri-look som har blivit ett eftertraktat val för företagare och kreativa själar i Majorna, Göteborgs pulserande stadsdel.

Fastighetens historia

Under slutet av 1700-talet fanns det en viktig landsväg som ledde från Klippan till Stigbergstorget. Innan Karl Johansgatan byggdes var detta den huvudsakliga infarten till Göteborg från väster.

Carl Johans kyrka invigdes under advent 1826 och har sedan dess varit en betydelsefull byggnad i staden. År 1902 förlängde man spårvägen från Stigbergsliden till Slottsskogsgatan i Majorna, vilket möjliggjorde smidigare kommunikationer för invånarna.

På tomt nummer 6 i kvarteret Vädersågen, beläget på Karl Johansgatan 29, byggde direktör N. Garellick på 1930-talet Konfektionsfabriken AB Lyon. Det var en fyra våningar hög syfabrik som då spelade en betydande roll i Göteborgs tillverkningsindustri.

Fastighets AB Karl Johansgatan, ett bolag i Alexanderssons byggnadskoncern, sålde fastigheten 1994 till oss på Byggnadsbolaget Curt Lundahl & Co AB.

Mer om Majorna

Majorna är en charmig stadsdel belägen i västra delen av Göteborg. Med sin unika karaktär och pittoreska atmosfär har Majorna blivit ett populärt och eftertraktat område att både bo och arbeta i.

En av de mest framträdande egenskaperna hos Majorna är dess vackra arkitektur. Här hittar man välbevarade trähus, färgrika fasader och mysiga innergårdar som ger en genuin känsla av historia och tradition.

Majorna har ett levande kulturliv med ett utbud av konst, teater och musik. Stadsdelen är även känd för sina mysiga kaféer och trendiga restauranger som lockar både lokalbefolkningen och turister.

Närheten till vattnet ger Majorna en stark maritim känsla. En av Göteborgs mest älskade parker, Slottskogen finns i närheten.

Stadsdelen är också känd för sin aktiva och engagerade gemenskap. Här finns ett rikt föreningsliv och många lokala initiativ som stärker sammanhållningen.

Karta

Lediga lokaler

Söker du efter en lokal?

Lediga lägenheter

Söker du efter en bostad?

För hyresgäster

Information för dig som hyresgäst.